Logout!


Ai iesit din contul tau!
Cosul de cumparaturi a fost salvat. Produsele din cos vor fi restaurate la urmatoarea autentificare.

Vapare sau fumat?

  • Vapare sau fumat?

Fiecare discuție privind riscurile pentru sănătate ridicate de vapare ar trebui să înceapă cu o comparație cu fumatul unei țigări. Tigarile electronice sunt proiectate să asigure o reducere a pericolului față de țigări, și este important să se cântărească vaparea în comparație cu fumatul deoarece majoritatea persoanelor care vapează sunt fumători sau ex-fumători.

Totuși când este vorba de știință, cercetători deseori nu compară vaparea cu fumatul. Și astfel se pierde o oportunitate. Este cunoscut că fumatul este dăunător și prezintă multe riscuri pentru sănătate, dar vaparea este rea pentru dvs.? Cum afectează tigarile electronice sănătatea? Pe lângă înțelegerea faptului că vaparea este absolut sigură, este imperativ să se știe dacă este mult mai sigură decât fumatul.

Departamentul de Sănătate Publică din Anglia (PHE) a fost ne-echivoc în concluzii: acesta spune că vaparea este cu cel puțin 95 procente mai sigură decât fumatul. Ei au înțeles că studierea doar a pericolelor vapării reprezintă jumătate din problemă, deoarece vaparea există în primul rând ca o alternativă la fumat. Dar deoarece nu există multe studii care să realizeze o comparație directă, informațiile disponibile privind vaparea trebuie să fie comparate cu surse separate de informații privind riscul fumatului de țigarete.

Vaparea este rea pentru plămâni?

Fumatul țigaretelor produce daune cunoscute la plămâni. Inhalarea pe termen lung a tutunului ars poate duce la cancer de plămâni sau esofag și la o varietate de boli de plămâni letale cum ar fi emfizem, bronșită cronică și boală pulmonară cronică obstructivă (COPD).

Fumul de țigară atacă plămânii în mai multe moduri. Conține mii de substanțe chimice, dintre care peste 70 sunt cunoscute ca fiind cancerigene. De asemenea conține particule – praf fin de tutun și hârtie arse - care se pot așeza adânc în plămâni și pot determina început de cancer și COPD.

Dar vaparea? Vapare nu produce substanțe cunoscute ca fiind carcinogene în cantități suficient de mari pentru a fi considerate riscuri reale, și nu conține particule solide ca fumul.

De fapt, lucrurile care sunt cele mai periculoase în arderea tutunului lipsesc în mare parte la vapare. Deoarece la vapare nu există combustie, nu există nici gudron sau monoxid de carbon – două alte pericole majore ale fumatului. Atomizoarele folosesc căldura dintr-o rezistenta pentru a transforma e-lichidul într-un aerosol inhalabil. Arată ca și fumul, dar nu este.

Țigările fac ravagii asupra corpului, afectând practic utilizatorul din cap până în picioare. Prejudiciile au fost dovedite fără îndoială. Dar nu există dovezi care să indice efecte similare asupra sănătății cauzate de vapare. Vaparea prezintă un risc mult mai mic pentru utilizatori decât fumatul.


Comentarii

Adauga comentariu

Nota: Codul HTML nu este afisat!

Articole asemanatoare


Vapare sau fumat?
110

Vapare sau fumat?

Fiecare discuție privind riscurile pentru sănătate ridicate de vapare ar trebui să înceapă cu o comparație cu fumatul unei țigări. Tigarile electronice sunt proiectate să asigure o reducere a pericolului față de țigări,

  • 0 Comentarii
Ce este vaparea?
77

Ce este vaparea?

Definiția vapării este acțiunea de a inhala vapori cu aspect de fum dintr-o țigară electronică sau un dispozitiv de vapat. Vaparea simulează fumatul, dar într-un mod mai puțin dăunător. Un lichid aromatizat numit lichid de v

  • 0 Comentarii
De ce sa optezi pentru tigara electronica
32

De ce sa optezi pentru tigara electronica

Tigarile electronice se gasesc la tot pasul in ziua de azi si suntem siguri ca te-ai mai intalnit cu ele. Ti-au starnit curiozitatea, insa nu te-ai gandit niciodata sa cumperi una? Daca fumezi tigari traditionale si esti in cautarea un

  • 0 Comentarii