Logout!


Ai iesit din contul tau!
Cosul de cumparaturi a fost salvat. Produsele din cos vor fi restaurate la urmatoarea autentificare.

Ce este vaparea?

 • Ce este vaparea?

Definiția vapării este acțiunea de a inhala vapori cu aspect de fum dintr-o țigară electronică sau un dispozitiv de vapat. Vaparea simulează fumatul, dar într-un mod mai puțin dăunător.

Un lichid aromatizat numit lichid de vapare (e-lichid) este ceea ce se află într-un atomiozr / cartus, dar nu toate lichidele conțin nicotină. Utilizatorul decide aroma și cantitatea de nicotină pe care dorește să o folosească, dacă este cazul.

Ce este tigara electronica?

Tigarile electronicesunt dispozitive electronice portabile pentru adulți care produc vapori inhalabili , adesea cu nicotină și diverse arome (tabac, fructe, deserturi, etc)

Prima tigara electronica pusa la vanzare a fost o țigară electronică concepută să arate ca o țigară clasica. Creată de Hon Lik, țigara electronică a fost lansată de o companie din China, Ruyan, la începutul anilor 2000. Apoi în Europa și America în jurul anului 2007. Acum, există o mare varietate de tigari electronice diferite ca design, putere și capacitate de a produce vapori. Funcțiile de bază ale acestora și destinația sunt aceleași ca și la prima țigară electronică realizată.

Cum funcționează o tigara electronica ?

Toate tigarile electronice funcționează pe aceleași baze: o baterie sursă (vape mod) alimentează un element de încălzire (rezistenta) care vaporizează e-lichid într-o mică incinta (atomizor). Utilizatorul apoi inhalează vaporii printr-un muștiuc.

Tigara electronica funcționează ca un sistem complet. Nicio componentă nu reprezintă tigara electronica în sine, acesta este de fapt întregul ansamblu de piese componente. Mulți utilizatori experimentați cumpără elementele separat pentru a-si crea propria tigara electronica (setup), dar începătorii sunt sfătuiți să rămână la kituri preambalate cu tot ce este inclus pentru a asigura o compatibilitate adecvată.

Sursa de energie electrică

Mod-ul tigarii electronice este un dispozitiv cu baterie, care utilizează în mod normal baterii litiu-ion. Aceste dispozitive pot veni în mai multe forme și dimensiuni. Acestea sunt numite în corespunzător descriptiv, cum ar fi box mod, vape pen, tube mod, iar modelele mici ultraportabile sunt numite pod kit și țigări electronice. Termenul „mod” este o noțiune de la începuturile vapării când utilizatorii modificau dispozitivele pentru mai multă putere.

în zilele noastre, mod-urile au o gamă largă de caracteristici electronice și limite de putere. Unele sunt mai avansate și pot fi reglabile în wați (mod cu putere variabilă) sau să aibă control temperatură (mod cu control temperatură); altele nu sunt reglabile și nu necesită înțelegerea tehnologiei de către utilizator.

Nivelurile de putere într-un mod dictează în general ușurința în utilizare, precum și experiența necesară pentru a le utiliza în siguranță.

Putere redusă:pod kit, vape pens, AIOs (all-in-ones)

 • Nu este necesară experiență
 • Baterie reîncărcabilă mică(cu excepția cazului în care este o țigară electronică de unică folosință)
 • în mod normal reglare de putere
 • Ușor de utilizat; ultra-portabil

Putere medie:AIOs (all-in-one), tube mods, box mods

 • Este necesară puțină experiență
 • Se recomandă cunoașterea instrucțiunilor de siguranță ale bateriei
 • Baterie reîncărcabilă de dimensiuni medii, incorporată sau înlocuibilă
 • Deseori cu putere reglabilă
 • încape în buzunar

Putere înaltă:box mods, moduri mecanice

 • Este necesară experiență
 • Mai multe baterii reincarcabile (rareori incorporate)
 • Se recomandă cunoașterea instrucțiunilor de siguranță ale bateriei
 • încape în buzunar (dar greu și voluminos)
 • în mod normal are putere reglabilă

Bateriile înlocuibile pentru tigarile electronice utilizate cel mai frecvent în vape mods au dimensiunile 18350, 18650, 20700, 21700. Aceste celule sunt mult mai puternice decât bateriile medii destinate altor dispozitive (lanterne, telecomenzi, etc), au o rata mare de descarcare și necesită o înțelegere clară a instrucțiunilor de siguranță ale bateriei. De aceea, se recomandă insistent ca noii utilizatori să achiziționeze dispozitive cu baterii încorporate, care nu pot fi detașate, care pot fi încărcate direct în dispozitiv de pe un port USB.

Sursa de vapori

Vaporii sunt produși în ceea ce se numește un atomizor de vapori. Este o cameră autonomă conectată electric la vape mod. Găzduiește un element de încălzire cu rezistență - de obicei o bobină metalică (rezistenta) - și un fitil absorbant (bumbac organic) saturat cu e-lichid. Când utilizatorul trage un fum, rezistenta încălzește lichidul din fitil, producând instantaneu vapori cu aspect de fum.

Toate atomizoarele conțin e-lichid (ml), unele mai mult decât altele. Multe sunt concepute pentru simplitate, iar altele sunt mult mai complexe și mai potrivite pentru pasionați. în funcție de ușurința de utilizare, cele patru categorii principale sunt:

 1. Pre-umplute:de unică folosință; rezistenta neînlocuibila; consumabil
  • Pods, cartușuri, atomizoare
 2. Cu reîncărcare:utilizări multiple, rezistenta neînlocuibila; consumabil
  • Pods, cartușuri, atomizoare
 3. Cu reîncărcare și rezistenta înlocuibila:refolosibil cu capsule propii
  • Rezervoare sub-ohm, clearomizoare
 4. Reconstruibil: fitiluri și rezistentele instalate de utilizator; refolosibil pe termen nelimitat (d.i.y)
  • Orice atomizor care are inscripționat acronim începând cu “R”, cum sunt RDA, RTA, RDTA, etc.

La fel ca în cazul vape mod-urilor, există o mulțime de modele de atomizoare. Lucrul cel mai important de reținut este că acestea că trebuie să fie compatibile cu modul. Nu toate se vor potrivi fizic pe toate mod-urile, iar unele nu sunt adecvate datorită rezistenței și puterii de care ar putea avea nevoie pentru a funcționa corect.

Bobinele din atomizoare au diferite game de rezistență (ohm / Ω). Unele bobine produc nori voluminoși (rezistență scăzută; mai puțin de 1,0 ohm), iar altele produc vapori mai discreți (rezistență ridicată; aproape sau peste 1,0 ohm). Indiferent de rezistență sau tipul de atomizor, toate bobinele se aruncă după un timp. Perioada de utilizare poate varia de la câteva zile la o săptămână sau mai mult.

Cum să vapăm

Pasul 1: Achizitionati un kit de pornire pentru incepatori.

 1. Tip POD:pre-umplute sau reîncărcabile;
 2. AIOs: / Tip Vape Pen reîncărcabile; capsule (rezistente) înlocuibile
 3. Țigări electronice :reîncărcabile; capusle ( rezistente ) inlocuibile , baterie integrata
 4. Țigări electronice de unică folosință:pre-umplute; întregul dispozitiv este de unică folosință

Toate kiturile de vapare vin cu un set de instrucțiuni de utilizare. Deoarece aproape toate dispozitivele sunt fabricate în China, formularea instrucțiunilor din manualul de instrucțiuni poate fi puțin neclară. Cu toate acestea, instrucțiunile vor explica modul în care puteți utiliza cel mai bine kitul dvs. specific și vor avea de obicei diagrame utile pentru clarificare.

în afară de kiturile pre-umplute, toate tigarile electronice vor trebui să fie umplute de către utilizator cu e-lichid. Dacă aveți nevoie de mai mult ajutor, realizați o căutare pe Google pentru o recenzie a kitului pe care îl aveți, în cazul în care manualul de instrucțiuni nu vă spune cum să vă umpleți dispozitivul.

Pasul 2: Achiziționați cel mai bun e-lichid pentru tipul dvs. de kit. Alegeți o aromă care vă place, apoi alegeți un nivel de nicotină. E-lichidele cu nicotină vin de obicei în sticle mai mici (10 ml), iar lichidele fara nicotină vin în sticle mai mari (30, 60, 100 ml sau mai mult). Nivelul de nicotină depinde de preferința utilizatorului, dar există recomandări generale pentru cea mai bună experiență în funcție de diferitele dispozitive:

 • Nivel ridicat de nicotină:12 mg - 18 mg - 20 mg; cel mai bine cu putere redusă
 • Nivel mediu de nicotină:6 mg - 9 mg - 12 mg; cel mai bine cu putere redusă - medie
 • Nivel redus de nicotină:0 mg - 3 mg - 6 mg; cel mai bine cu putere înaltă

Dacă nu știți ce nivel specific de nicotină este potrivit pentru dvs., stabiliți singur ce interval credeți că veți aprecia mai mult. Ești un fumător înrăit, ocazional sau pentru recreere? Nivelurile foarte ridicate de nicotină (adesea vândute ca lichid cu saruri de nicotină pentru vaporizator) pot fi resimțite cel mai rapid și pot oferi o experiență mai intensă. Durează puțin mai mult să simțiți un nivel redus de nicotină și este, în mod normal, o experiență mai puțin intensă.

Odată ce ați stabilit dacă doriți să încercați un nivel redus, mediu sau ridicat de nicotină, începeți de la nivelul ales din acea gamă și evaluați începând de acolo - și asigurați-vă că puterea dispozitivului este adecvată nivelului respectiv de nicotină.

Cum să inhalezi

Când vapezi pentru prima dată, felul în care inspiri poate oferi experiența placuta sau o poate strica. Acest lucru este extrem de important! Dacă inspirați incorect, aceasta poate duce la tuse sau la o afluență neplăcută de nicotină.

în principiu, există două tipuri de tehnici de inhalare: din gură-la-plămâni (MTL – mouth-to-lung; inhalare in doi pasi) și inhalare directă în plămâni (LI – lung inhale; inhalare directa). Tehnica ideală de inhalare depinde de dispozitivul pe care doriți să îl utilizați.

Din gură la plămâni

Tragerea în gură apoi în plămâni va funcționa cel mai bine cu atomizoare mai mici, cu rezistență ridicată, folosind un nivel ridicat de nicotină. Când trageți un fum de la aceste dispozitive, indiferent de dimensiunea dispozitivului, ar trebui să simțiți că aspirați aerul ca printr-un pai de suc. Ar trebui să fie strâns! Acest tip de inhalare reduce aburii și este similar fumatului, oferind o senzatie pe care o doresc mulți fumători. Este o tehnică simplă.

 1. Trageți ușor vaporii în gură timp de câteva sceunde
 2. Țineți vaporii în gura închisă timp de una sau două secunde
 3. Deschideți gura și inspirați vaporii în plămâni (nu “înghițiți”)
 4. Expirați după ce vaporii ajung în plămâni.

Direct în plămâni

Tragerea direct în plămâni este în cea mai mare parte ideală pentru atomizoare mai mari cu rezistență scăzută, folosind un nivel redus de nicotină. Când trageți un fum de la aceste dispozitive, veți simți de obicei că aspirați aer printr-un pai mai gros, de milkshake. Acest tip de inhalare directa produce cea mai mare cantitate de vapori și se simte ca și cum ai trage dintr-o narghilea. Acest tip de inhalare este utilizat mai ales cu e-lichide cu nivel redus sau chiar zero nicotină.

 1. Trageți rapid vaporii direct în plămâni
 2. Expirați vaporii aproape imediat

Dacă nu vă puteți da seama care este cel mai bun mod de a trage din vaporizatorul dvs. sau dacă dispozitivul dvs. are un flux de aer reglabil, conținutul de nicotină este cel mai bun indicator pentru modul de inhalare. De regulă, un nivel ridicat de nicotină (12 mg - 18 mg – 20 mg) este mai potrivit pentru tragere în gură apoi în plămâni (MTL), iar nivelul scăzut de nicotină (0 mg -3 mg - 6 mg) este cel mai potrivit pentru inhalările direct în plămâni. Un nivel mediu de nicotina (6 mg – 9 mg -12 mg) poate fi adecvat pentru ambele tipuri de inhalare, dar în mod obișnuit 6 mg reprezintă limita pentru inhalările direct în plămâni (LI) pentru cei mai multi utilizatori.

Pufăire din țigară

Unii utilizatori renunță la inhalarea în plămâni și pufăie ca pe un trabuc. Deși, tehnic, nu inhalează, pufăirea poate fi realizată cu dispozitive cu putere redusă (similare cu cele pentru tragere în gură apoi în plămâni, MTL). Această tehnică funcționează și pentru a consuma nicotină, deoarece se absoarbe în membranele mucoase. Unii chiar susțin chiar că inhalarea în plămâni este inutilă.

Ce se poate vapa?

Pot fi vapate orice e-lichide care sunt destinate vaparii (inclusiv e-lichide cu extract din cannabis, cu diferite concentratii de CBD).

Nu trebuie vapate alte produse, soluții sau substanțe chimice. Nimic din bucătăria ta, cum ar fi uleiurile de gătit sau siropurile. Deși lichidul de vapare se simte ca un ulei, nu este. Ingredientele de bază ale lichidului de vapare sunt solubile în apă, dar asta nu înseamnă nici că puteți vapa ceva de genul sifonului. Vaparea este concepută pentru lichid de vapare! Chiar dacă ați văzut pe cineva făcând nebunii pe YouTube, nu încercați să vaporizați produse care nu sunt speciale pentru tigarile electronice.

Un e-lichid contine patru mari componente : Glicerina Vegetala (VG), Propylen Glicol (PG), Arome (naturale, extract sau artificiale) si Nicotina (optional, in diferite concentratii).

Ar trebui să încep să vapez?

Decizia de a începe să vapați este o alegere personală pe care o pot face adulții, de obicei pentru a combate dependența de fumat. Vaparea are partea sa de argumente pro și contra, dar este considerată mai puțin periculoasă - mai ales atunci când singura alternativă este fumatul.


Comentarii

Adauga comentariu

Nota: Codul HTML nu este afisat!

Articole asemanatoare


Vapare sau fumat?
110

Vapare sau fumat?

Fiecare discuție privind riscurile pentru sănătate ridicate de vapare ar trebui să înceapă cu o comparație cu fumatul unei țigări. Tigarile electronice sunt proiectate să asigure o reducere a pericolului față de țigări,

 • 0 Comentarii
Ce este vaparea?
77

Ce este vaparea?

Definiția vapării este acțiunea de a inhala vapori cu aspect de fum dintr-o țigară electronică sau un dispozitiv de vapat. Vaparea simulează fumatul, dar într-un mod mai puțin dăunător. Un lichid aromatizat numit lichid de v

 • 0 Comentarii
De ce sa optezi pentru tigara electronica
32

De ce sa optezi pentru tigara electronica

Tigarile electronice se gasesc la tot pasul in ziua de azi si suntem siguri ca te-ai mai intalnit cu ele. Ti-au starnit curiozitatea, insa nu te-ai gandit niciodata sa cumperi una? Daca fumezi tigari traditionale si esti in cautarea un

 • 0 Comentarii