Categorii Produse

Nicotinizare Lichid si Baze

Sărurile de nicotină sunt o formă diferită de nicotină folosită în compoziția e-lichidelor. Multe dintre persoane care vapează consideră că este mai satisfăcătoare decât nicotina convențională regăsită în majoritatea e-lichidelor comercializate. Datorită biocompatibilității, aceasta este absorbită în sistemul sanguin mult mai repede. Tăria resimțită la inhalare, chiar și pentru concentrații mari de nicotină, este minimă și permite celor care vapează să folosească e-lichide mai puternice. Abilitatea de a permite inhalarea unei cantități mai mari de nicotină per puf, este ceea ce face ca sărurile de nicotină să fie mai satisfăcătoare.
E-lichidul cu săruri de nicotină este perfect pentru dispozitivele de joasă tensiune și modurile tip capsulă.
Este foarte important să țineți cont de intensitatea sării de nicotină, în mod special pentru dispozitivele de mare tensiune. Datorită ușurinței cu care se poate supradoza, vă rugăm să folosiți cu responsabilitate produsul.
Termenul de „sare de nicotină” a fost popularizat în ultima perioadă ca indicativ al alternativei la forma de nicotină folosită în e-lichidele convenționale. Totuși, piața europeană de țigări electronice și e-lichide nu a preluat cu succes noul format de nicotină datorită, în parte, legislației TPD care restricționează concentrația maximă de nicotină la 20 mg/ml sau 2%. Prin contrast, piața americană este suprasaturată cu sisteme de tip „nicsalts pods” (e-țigări cu capsule preumplute).
NicSalts sunt derivate din sărurile naturale de nicotină regăsite în planta de tutun și sunt formate din molecule de nicotină ionizate pozitiv, legate la conjugatele organice încărcate negativ (electric). Nicotina convențională (nicotină „freebase”) folosită în e-lichidele cu care ne-am obișnuit, este rezultatul extragerii acestor săruri din planta de tutun și amestecării lor cu amoniac pentru creșterea PH-ului cu scopul obținerii unei stări neutre din punct de vedere electric.

Prin intermediul sărurilor de nicotină se dorește crearea unei experiențe identice cu asimilarea nicotinei prin fumatul țigărilor convenționale, deoarece aceste săruri de nicotină sunt absorbite de fluxul sanguin mult mai rapede decât nicotina ‘freebase’ din e-lichide, însemnând că efectul nicotinei se instalează aproape instantaneu. În medie, atunci când se fumează o țigără sunt necesare 6-7 secunde pentru ca nicotina să aibă efectul urmărit. Vaparea nicotinei din e-lichidele convenționale necesită mai mult timp pentru a avea același efect.

E-lichidele care folosesc sărurile de nicotină permit vaparea unei concentrații mai mari de nicotină fără a irita gâtul. Se pot vapa e-lichide cu o concentrație de 50mg/ml fără nici un efect neplăcut din punct de vedere al tăriei la inhalare. De exemplu, o persoană care vapează aproximativ 30 ml de e-lichid convențional cu 3-6 mg/ml nicotină într-un atomizor servisabil de tip dripper, își poate reduce consumul la 3-5 ml de e-lichid cu săruri de nicotină având o concentrație de 20mg/ml.

Care sunt beneficiile trecerii la sărurile de nicotină?

Foarte multe persoane au întâmpinat dificultăți atunci când au dorit să facă trecerea de la fumatul convențional la vapatul e-lichidelor, deoarece nu resimțeau aceeași satisfacție în privința timpului de instalare a efectelor nicotinei. O altă problemă des întâlnită de începători este acomodarea cu tăria nicotinei la inhalare în contextul e-lichidelor convenționale cu concentrații mari de nicotină.

Sărurile de nicotină funcționează diferit și sunt capabile de a aduce nicotina dorită mult mai repede în sistemul sanguin, satisfăcând rapid nevoia de nicotină prin utilizarea unui număr mai mic de pufuri. Mai mult, așa numitul „throat hit” (tăria la inhalare) este minim chiar și pentru e-lichidele care conțin concentrații maxime de săruri de nicotină (>50 mg/ml). Acest aspect este foarte important pentru un fumător înrăit care încearcă să renunțe la fumat prin folosirea țigărilor electronice.

Ce fel de dispozitive pentru vapat folosesc sărurile de nicotină?

Cel mai renumit dispozitiv este cel amintit mai sus. Inițial, a fost comercializat și pe piața europeană. Dar odată cu introducerea legislației TPD care limitează concentrația de nicotină la 20mg/ml, PAX Labs au fost obligați să renunțe la piața europeană a produselor destinate vapatului. Totuși, e-lichidele bazate pe săruri de nicotină sunt disponibile în UE și au o concentrație maximă de 20mg/ml. Cei mai renumiți producători sunt Mr Salt E și Dr. Salt. Chiar și producători mari de e-lichide precum Element, au început să lanseze game de e-lichid cu săruri de nicotină, deoarece conștientizează potențialul acestui tip de nicotină.

Concentrațiile mari sunt menite să fie folosite pentru realimentarea dispozitivelor de tip „capsule” precum Limitless Pulse, Eleaf iCare și atomizoare cu rezistențe mari de tipul MTL (mouth-to-lungs) precum Aspire Nautilus 2. Există și opțiunea e-lichidelor cu concentrații mai mici pentru iubitorii de atomizoare sub-ohm și RDA. În prezent, costurile acestor e-lichide sunt puțin mai mari decât cel al e-lichidelor convenționale, dar cei care le utilizează și-au dat seama de faptul că aceeași cantitate de e-lichid poate fi folosită mai mult timp datorită numărului mai mic de pufuri necesar pentru a satisface pofta de nicotină. Prin urmare, costurile mai ridicate sunt compensate prin reducerea ratei de consum a e-lichidului.

În mod normal, e-lichidele care conțin săruri de nicotină nu sunt destinate pasionaților de „cloud-chasing”. Aceste e-lichide sunt făcute pentru a oferi o experiență cât mai apropiată de fumatul țigărilor combustibile. Ele sunt în mod special apreciate de vaperii cărora le displace gustul e-lichidelor convenționale cu concentrații mari de nicotină și de persoanele care doresc să vapeze mai puțin. Ceea ce s-a exprimat în acest articol trebuie revizuit din prisma experienței personale și din acest motiv vă încurajăm să testați cu prima ocazie vapatul e-lichidelor cu săruri de nicotină.

1 - 14 din 14
1 - 14 din 14