Logout!


Ai iesit din contul tau!
Cosul de cumparaturi a fost salvat. Produsele din cos vor fi restaurate la urmatoarea autentificare.

Cum scapi de mirosul de fum din casă/mașină?

  • Cum scapi de mirosul de fum din casă/mașină?

Fumatul este unul dintre cele mai practicate vicii la scară mondială și generează numeroase efecte negative asupra celui dependent. Dincolo de riscul ridicat pentru sănătate, țigara clasică afectează și imaginea fumătorului prin simplul fapt că degajează un miros neplăcut care se impregnează în haine și piele, dificil de îndepărtat. Din această cauză, este foarte ușor să identifici un fumător, fără ca măcar să fie nevoie să îl vezi cu o țigară aprinsă. Dacă și tu te afli în această situație pe care îți dorești să o rezolvi, fără să fie nevoie să renunți definitiv la viciul tău preferat, în cele ce urmează îți prezentăm câteva soluții prin care poți scăpa rapid de mirosul de fum de țigară.

De ce miroase fumul de țigară?

Țigara este alcătuită din zeci de substanțe chimice nocive care au un miros specific ce se amplifică în momentul în care sunt arse. Monoxidul de carbon, benzenul, formaldehida, dar și metilnitrosamina sunt principalele componente chimice degajate prin arderea tutunului care se propagă prin fum și generează mirosul neplăcut care îl afectează atât pe fumător, dar și pentru cei din jur care devin fumători pasivi. Scapa de mirosul de tigari prin alegerea unui dispozitiv vape care a eliminat mare parte din aceste substanțe periculoase și a înlocuit arderea tutunului cu încălzirea de lichid. Drept urmare, în loc de fum, această țigară degajează abur care se dispersează rapid, fără a-i afecta pe cei din jur cu un miros pregnant.

Cât timp durează mirosul de fum de țigări?

O problemă serioasă care vine la pachet odată cu fiecare țigară este faptul că fumul persistă în aer câteva ore și se impregnează rapid în orice țesătură, dar și în piele. Asta înseamnă că dacă ai fumat în spațiu închis, în casă sau în mașină, șansele să scapi complet de miros cu o simplă aerisire sunt mici și este necesar să apelezi la soluții mult mai complexe.

Cum scap de mirosul de fum din casă?

Dacă obișnuiești să fumezi în casă, semnele practicii tale se pot observa la fiecare pas. Pereții și-au schimbat culoarea, geamurile au căpătat o peliculă cenușie, perdelele, covoarele sau orice alt material textil au căpătat o tentă gălbuie, în timp ce mirosul neplăcut se simte încă de când pășești în cameră. Ți-am pregătit câteva mici trucuri pe care dacă le pui în aplicare, poți scăpa de miros și să dai un refresh total întregii tale locuințe.

Mirosul de fum din perdele

Să scoți mirosul de fum din perdele și draperii poate părea foarte ușor, dat fiind faptul că le bagi pur și simplu la mașina de spălat și te aștepți să le scoți curate și proaspete. Adevărul este că s-ar putea să ai nevoie de cicluri repetate până scoți complet semnele fumatului din aceste articole. Ca să fii sigur că obții rezultatul dorit, apelează la un detergent și un parfum de textile puternic, care curăță și igienizează în același timp.

Mirosul de fum din covor

Aerisirea camerei este primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când vrei să elimini mirosul de fum din textile. Ulterior, pentru covoarele de mari dimensiuni poți utiliza detergenți puternici, care curăță și reîmprospătează materialul, ori aparate de curățat cu abur care îndepărtează nu doar murdăria, ci și bacteriile care susțin dezvoltarea mirosului neplăcut. Soluțiile pe bază de bicarbonat și oțet sunt, de asemenea, o opțiune eficientă pentru curățarea covoarelor.

Mirosul de fum din mobilă

Dacă fumul s-a impregnat în mobilierul din lemn sau material textil, trebuie să apelezi la o curățare riguroasă cu produse special concepute pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Aerisirea și reîmprospătarea aerului sunt etape esențiale pentru a reuși să îndepărtezi complet orice iz de fum de țigară din încăpere. Poți să presari și bicarbonat de sodiu sau praf de copt peste zona afectată și să îl lași să acționeze peste noapte, fiind substanțe recunoscute pentru faptul că reușesc să absoarbă mirosurile urâte.

Mirosul de fum din pereți

Dacă obișnuiești să fumezi constant la interior, probabil că ai observat că pereții au suferit o transformare deloc plăcută din cauza contactului cu fumul de țigară. Schimbarea culorii și impregnarea mirosului specific de țigară sunt principalele efecte negative cu care te confrunți pe care le poți elimina complet doar în momentul în care zugrăvești din nou pereții afectați.

Mirosul de fum din filtrul aparatelor de aer condiționat

Pentru că aerul condiționat recirculă toți vaporii prezenți în camera în care acesta este montat, șansele ca reziduuri provocate de fumul de țigară să se depună pe conducte sunt foarte mari. Acest lucru va cauza un miros neplăcut de fiecare dată când pornești ventilația, ceea ce impune o curățare riguroasă de urgență. Îndepărtează filtrul și curăță-l cu soluții adecvate ori cumpără unul nou în cazul în care este prea deteriorat. Pulverizează și dezinfectanți speciali direct pe conducte înainte de a monta din nou filtrul, pentru a te asigura că totul este curat la interior. Deschide toate ferestrele din casă și pune în funcțiune aparatul ca să finalizeze câteva cicluri cu aer curat. Aceste proceduri efectuate constant ar trebui să țină mirosurile neplăcute la distanță.

Cum scap de mirosul de fum din mașină?

Fumatul în mașină este o practică des abordată, însă fără o întreținere corespunzătoare, mașina ta ar putea avea de suferit atât ca aspect, cât și ca ambient, ajungând ca mirosul de fum de țigară să nu mai poată fi îndepărtat. Dacă îți dorești să fumezi în continuare în mașină, iată cum poți preveni aceste riscuri.

Mirosul de fum din tapițerie

Tapițeria este principalul element care suferă din cauza contactului permanent cu substanțele toxice din fumul de țigară. Își schimbă culoarea și capătă un miros greu de suportat care te va lovi de fiecare dată când urci în mașină. Curăț-o temeinic cu detergenți puternici, speciali pentru materialele sensibile, măcar o dată pe săptămână, pentru a nu da timp murdăriei și mirosurilor să se instaleze. De asemenea, circulă cu geamurile deschise ori de câte ori ai ocazia pentru a aerisi eficient întreg interiorul.

Mirosul de fum din filtrele de aer

Filtrele de aer pot acumula foarte multe reziduuri care provoacă miros urât, inclusiv depuneri cauzate de fumul de țigară. Scoate-le și curăță-le frecvent cu apă călduță și săpun pentru a fi sigur că aerul circulat nu este contaminat cu bacterii sau alți factori neplăcuți.

Cum scap de mirosul de fum din haine?

Dacă poți evita mirosul neplăcut în casă sau în mașină alegând să fumezi mereu în aer liber, hainele tale vor avea mereu de suferit din cauza acestui viciu. Să le speli după fiecare purtare este o soluție de moment pentru că mirosul va putea fi simțit pe tot parcursul zilei și, în plus, articolele se vor deteriora rapid dacă le supui spălării repetate. Pentru a evita aceste probleme fără să fie nevoie să renunți complet la acest viciu, poți încerca să înlocuiești țigara clasică cu una electronică. Aceasta elimină majoritatea substanțelor periculoase responsabile de mirosul neplăcut, aburul degajat emanând parfumul plăcut al aromei pe care ai ales să o aibă lichidul tău de vapat. Alege din magazinul nostru tigarile tale electronice preferate!

Concluzie

Fumatul vine la pachet cu riscul mirosurilor neplăcute, oricât de multe eforturi ai face să le ții la distanță, motiv pentru care dacă îți dorești să scapi complet de această problemă, concentrează-te pe eliminarea cauzei și nu doar a efectului. În loc să pierzi timp prețios în încercarea de a ține mirosurile la distanță, mai bine alegi o țigară electronică ce îți va satisface nevoia de a fuma în timp ce elimină toate riscurile de sănătate la care țigara clasică te expune.


Adauga comentariu

Nota: Codul HTML nu este afisat!
1
false
false
true
Sterge Pachetul
Schimba
tr