Logout!


Ai iesit din contul tau!
Cosul de cumparaturi a fost salvat. Produsele din cos vor fi restaurate la urmatoarea autentificare.

De ce țigara mea electronică scuipă lichidul?

  • De ce țigara mea electronică scuipă lichidul?

Tot mai multe persoane ajung să înlocuiască țigara clasică cu una electronică și asta din dorința de a se bucura în continuare de viciul preferat fără a-și mai pune sănătatea în pericol. Dispozitivele pentru vape au cunoscut o evoluție masivă în ultimii ani, astăzi fiind disponibile zeci de variante diferite dintre care să alegi în funcție de propriile nevoi și preferințe. Cu toate acestea, mecanismul de funcționare din spatele fiecăruia este același, iar o utilizare greșită poate genera disconfort pentru vaper.

Scurgerea de lichid este principala problemă cu care se pot confrunta vaperii la început de drum și nu numai, iar în cele ce urmează îți vom prezenta principalele cauze care produc problema, dar și soluțiile pe care le ai la dispoziție pentru a o putea evita pe viitor.

Cum funcționează lichidul pentru țigările electronice?

Lichidul pentru țigara electronică este de fapt combustibilul care face acest dispozitiv să funcționeze. Prin încălzire, acesta se transformă în vapori care sunt inhalați de către utilizator, având astfel loc procesul de vapare. Petru că lichidul are o consistență foarte densă și vâscoasă, iar prin expunerea constantă la temperaturi înalte pot rezulta anumite reziduuri, este nevoie ca țigara electronică să fie curățată frecvent pentru a preveni defectarea sa.

Din ce motive poate bolborosi vape-ul meu?

Cauzele care pot conduce la scurgerea de lichid pot fi foarte multe, de la modelul dispozitivului utilizat, la felul în care îl întreții sau lichidul pe care îl folosești. Afla de aici care sunt motivele pentru care curge lichidul din tigara electronica!

Rezervorul este prea plin

Fiecare rezervor pentru lichid are o capacitate maximă de care trebuie să ții cont atunci când îl încarci. Dacă depășești limita acceptată s-ar putea ca în momentul în care utilizezi țigara lichidul să refuleze și să cauzeze disconfort.

Inhalezi prea puternic

Un alt motiv pentru care s-ar putea să curgă lichid din țigara ta este faptul că nu dai voie mecanismului să efectueze corect fiecare etapă prin simplul fapt că tragi mult prea tare din țigară. În loc ca lichidul să aibă timp să se încălzească pentru a fi transformat în vapori, acesta va fi scos din țigară în forma sa inițială.

E-lichid în exces la nivelul muștiucului

O altă cauză al scurgerilor de lichid poate fi reprezentată de faptul că o cantitate mare rămâne blocată la nivelul muștiucului, ultimul element al țigării electronice. Desfă muștiucul înainte de a vapa și vezi dacă există acumulări de lichid la acest nivel, iar la nevoie îndepărtează-le.

Rezistența este veche sau nepotrivită

Din cauza procesului constant de încălzire rezistența se poate arde sau defecta, ceea ce va cauza scurgeri de lichid. Același lucru se întâmplă și în cazul în care este poziționată greșit, de aceea verificarea rezistenței este printre primele lucruri pe care trebuie să le faci atunci observi că țigara ta scuipă lichid.

Bumbacul este imbibat de lichid

În timp, mai ales în perioadele îndelungate în care țigara este nefolosită, se acumulează lichid la nivelul bumbacului de la muștiuc, ceea ce face imposibilă trecerea vaporilor în momentul în care vapezi. Vei putea observa picături superficiale de lichid în zona superioară a țigării, ceea ce îți indică faptul că trebuie să înlocuiești bumbacul.

Cum evit scuiparea lichidului?

Acum că ești la curent cu cauzele care ar putea provoca curgerea lichidului din țigara ta electronică, iată care sunt principalele măsuri pe care le poți lua pentru a evita aceste situații și a prelungi pe cât posibil durata de viață a dispozitivului.

Asigură-te că alimentezi corect țigara electronică

Calitatea experienței de vapare pornește de la modul în care utilizezi țigara electronică. Dacă o alimentezi corect și ții cont de indicațiile producătorului, diminuezi pe cât posibil eventuale neplăceri. Așadar, în momentul în care umpli rezervorul cu lichid, ia în considerare capacitatea maximă a acestuia și evită să atingi alte elemente.

Curăță cu atenție dispozitivul de vapat

Grija alocată țigării electronice se va putea observa în felul în care aceasta performează. Asigură-te că o cureți periodic, atât interior, cât și exterior, în așa fel încât să eviți acumulările de lichid în puncte nedorite, dar și depunerile de reziduuri care pot apărea în urma unei utilizări îndelungate sau a unei suprasolicitări.

Schimbă componentele ori de câte ori e nevoie

Țigara electronică este compusă din multe elemente care au o durată de viață limitată, motiv pentru care este necesar să ții cont de termenele maxime indicate de producător pentru utilizare. Rezistențele, bumbacul, muștiucul sau chiar atomizorul se pot defecta sau arde, lucru care îți va afecta experiența de vapare. Înlocuiește-le constant și în acest fel reduci pe cât posibil riscul scurgerii de lichid.

Alege un e-lichid de bună calitate

Calitatea lichidului utilizat influențează nu doar experiența de vapare, cât și performanța și durata de viață a dispozitivului tău. Este esențial să achiziționezi lichid doar din locuri autorizate și să ții cont totodată de preferințele tale de vapare. La Voore te așteaptă o selecție variată de lichide pentru țigara electronică, pentru a-ți putea alege preferatul și a avea garanția că ai grijă de dispozitivul tău în timp ce le folosești. Vezi oferta de e-lichide de la Voore!

Concluzie

Scurgerea de lichid este o problemă des întâlnită în rândul utilizatorilor de țigări electronice dar care poate fi remediată sau prevenită printr-o serie de măsuri simple pe care trebuie să le iei. Ai grijă de țigara ta, curăț-o frecvent și încarcă rezervorul cu grijă de fiecare dată, pentru a evita suprasolicitarea. Înlocuiește frecvent piesele care se deteriorează în timp și alege variante de calitate superioară pentru a te bucura mai mult timp de performanța lor. Nu în ultimul rând, ai grijă ca lichidul pe care îl utilizezi să fie conform preferințelor tale și, totodată, compatibil cu dispozitivul pe care tu îl folosești.


Adauga comentariu

Nota: Codul HTML nu este afisat!
1
false
false
true
Sterge Pachetul
Schimba
tr